Mindful Run

Door mijn drukke leventje binnen en buiten mijn gezin werd het nogal vol in mijn  hoofd. Ik kreeg wat slaapproblemen en minder energie. De buitenwereld merkte hier niet veel van, ik bleef me energiek gedragen hoewel ik me soms niet zo voelde. Altijd maar de sterke vrouw blijven! Nou had ik altijd al een soort haat-liefde verhouding met hardlopen. Hoewel ik best sportief was, kon ik me het hardlopen niet eigen maken. Naar de cornervlag en terug de dug-out in was ver genoeg. Maar een rondje door het park zat er niet in, na een paar honderd meter liep ik al te hijgen en proesten. Meerdere pogingen met hardloop-apps mislukten. 

 

Tot ik op internet eens las over Mindful Run. Hardlopen zonder prestatiedruk, dat klonk goed! Zo ging ik eerst een clinic volgen om te ervaren wat Mindful Run in hield en startte ik in januari met een 5-weekse cursus. Het bleef nog steeds hardlopen, maar óók ademhalingsoefeningen doen om je hartslag te verlagen; lopen met neusademhaling; meditatie! Dit alles zorgde ervoor dat ik nu met trots de 5km kan lopen en dat alleen op neusademhaling! Ik kan weer beter mijn 'monkeyhoofd' uitzetten als ik niet in slaap kan komen door een mantra te gebruiken en ik voel me rustiger. Ik loop nu hard om het lopen en kijk om me heen en geniet van wat ik zie en voel.

 

Deze ervaring maakte mij ook nieuwsgierig naar meer Mindful en het leek mij geweldig om anderen ook kennis te laten maken met Mindful Run. Ik voelde me echter nog niet hardloper genoeg om een run cursus aan te bieden, dus ik ging de instructeursopleiding doen om de walkversie te kunnen geven.
Eerst volgde ik ook nog de wandelcoach opleiding, dit was vooral een persoonlijke ontdekkingsreis. De Mindful Run cursus/ walkversie was feest! We liepen door de sneeuw te baggeren én door het stationsgebouw, een maffe tegenstelling waardoor we erachter kwamen dat je all over the place Mindful kan zijn.

 

En nu dus de cursus. Ik ga in januari starten met eerst een clinic, waarin je een beetje kan ervaren wat Mindful Walk inhoudt en dan starten met een 5weekse cursus!
Graag wil ik mensen in beweging brengen. Als je niet kan of wil hardlopen; als je geen energie meer hebt en eigenlijk wel weet dat naar buiten gaan goed voor je is; als je altijd veel sportte maar er nu even geen plezier meer aan beleeft; als je door een blessure of door ziekte niet kan hardlopen of naar de sportschool............ Het maakt niet uit welke reden je hebt, wandelen is laagdrempelig en bijna voor iedereen te doen. Leeftijd maakt ook niet uit en loopervaring speelt ook geen rol. Welk rugzakje je ook draagt, een cursus kan een nieuwe weg zijn naar meer bewegen, meer Mindful, of wat er ook gebeurt, het is goed! We gaan proberen om minder met ons hoofd maar meer vanuit ons hart te bewegen én het moet fun zijn!

 

Kom ervaren wat Mindful Walk voor jou kan betekenen.

 

Wil je meedoen met een clinic of cursus? Volg mij op facebook: @mindfulrunwestervoort en natuurlijk op @spiereninbeweging!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Daphne (woensdag, 24 januari 2018 18:27)

    Mooi en inspirerend. Trots op jou, lieve Mam!