Mijn eerste blog ooit!

Mijn eerste bericht op mijn nieuwe website:)

Mijn naam is Angélique (Appelo-Wiesman) en ik woon in Westervoort samen met mijn man, nog één thuiswonende zoon (twee dochters en twee zonen zijn al de deur uit) en onze hond Casper. Vroeger wilde ik altijd fysiotherapeut worden, maar helaas werd ik twee keer uitgeloot. Toen ben ik in het ziekenhuis de opleiding tot verpleegkundige gaan doen. 
 
De fysiotherapie bleef echter altijd kriebelen en in 2006 besloot ik de opleiding Sportmassage te gaan doen. Hierna heb ik gelijk de opleiding Blessurepreventie gevolgd omdat ik graag in het massageteam Gelderland wilde.  (later meer over het massageteam)
En het heeft me zoveel gebracht!
Op 'mijn' sportschool ( Sports Planet) werd ik in 2007 door een fysiotherapeut benaderd met de vraag of ik bij de plaatselijke voetbalclub AVW'66 als verzorgster wilde invallen! Na een korte aarzeling ben ik gaan kennismaken met het team en de andere verzorger en leek het me superleuk om te doen. Sindsdien ben ik elke week twee trainingsavonden en elke zaterdag bij de voetbalclub. Ik heb AVW-2 onder mijn hoede, het talentenelftal 021 jaar, en ook de jeugd kan bij mij terecht met blessures. Hierdoor kwam ik erachter dat ik het erg leuk vind om met sporters om te gaan en besloot ik nog meer te leren.
In 2011 ben ik toen bij Toine van de Goolberg de opleidingen Allround Conditie- en Hersteltrainer gaan volgen en de opleiding Fysiek Trainer Voetbal.  Hierin leerde ik vooral over de opbouw van trainen ná een blessure, de zogenaamde Rehaboom. Nu werk ik ook als hersteltrainer één op één met jongens die terugkomen van een blessure. Daarnaast geef ik Core Stability Training, waar ik inmiddels ook een cursus over heb gevolgd.
Het hebben van een eigen praktijk is een wens die al langer sluimerde. In 2014 heb ik  eindelijk de stap genomen en kreeg ik de mogelijkheid een ruimte te huren bij Sports Planet. Wat fijn om een eigen ruimte te hebben. Die ik kan inrichten naar mijn eigen ideeën. En waar ik op een persoonlijke manier mensen kan ontvangen en helpen met het verlichten van hun klachten. Het hebben van een eigen bedrijf vraagt echter ook weer andere vaardigheden en brengt  nieuwe dynamiek in mijn leven.
Voorzichtig zet ik stapjes met mijn bedrijf.Na een pagina op Facebook komt er nu een website! Spannend maar ook leuk! Ik heb ervoor gekozen om een blog toe te voegen, omdat ik het leuk vind om te schrijven en hierdoor jullie kennis kan laten maken met het leuke vak van sportmasseur!
Houd naast de blog ook zeker mijn Facebook in de gaten. Hier plaats ik geregeld berichten over sportmassage, evenementen en acties.
Heb je er wel eens aan gedacht om naar een sportmasseur te gaan? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Laat gerust een reactie achter, dat vind ik leuk om te lezen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Daphne (vrijdag, 10 juni 2016 22:48)

    Leuk, zo'n blog! ;-) Ben benieuwd naar de volgende verhalen! Keep up the good work!